Naar de brugklas
Vind jouw kind het ook zo spannend om naar de brugklas te gaan? Nieuwe vrienden maken, ineens weer de jongste zijn op school, je weg vinden in zo’n groot gebouw, twijfel of ze het allemaal wel kan, wennen aan nieuwe en steeds andere leraren.
Het is alweer een hele tijd geleden, maar ik weet het nog goed. Naar de brugklas! Wat vond ik dat spannend, weg van de vertrouwde school en mijn vaste groepje vriendinnen. Alles nieuw: gebouw, klasgenoten, leerkrachten, lessen, huiswerk. En dan zaten de brugklassers nog wel in een dependance, dus niet ineens in dat grote gebouw met al die oudere jongens en meisjes.
Wat een moeite en energie heeft het gekost om te wennen en mijn plekje te vinden. Als ik er aan terugdenk heb ik alsnog te doen met mijn moeder. Elke avond huilbuien voor het slapen gaan en dat een paar maanden lang. Die tranen waren nodig om alle spanning en prikkels van de dag kwijt te raken. Wat had het fijn geweest als ik toen iets meer had begrepen van wat er aan de hand was. Nu weet ik dat het veel te maken had met mijn hoogsensitiviteit, maar in die tijd was dat nog niet bekend. Ik begreep niet waarom anderen na 2 weken helemaal gewend leken en ik zo lang nodig had.
Is jouw kind ook gevoelig voor verandering? Voelt ze zich snel onzeker of maakt ze zich zorgen of ze wel nieuwe vrienden kan maken op de middelbare school? Vraagt ze zich af of ze het allemaal wel kan? Of misschien maak jij je zorgen of je kind wel genoeg voor zichzelf kan opkomen.
De overgang naar het voortgezet onderwijs is voor veel kinderen een grote stap. Voor kinderen die gevoelig zijn of op de basisschool problemen hebben met aansluiting in de klas, gepest worden, onzekerheid, verlegen of te weinig weerbaar zijn, is deze overgang vaak extra spannend.
In een overgangssituatie zijn mensen het meest gevoelig voor verandering en staan open voor een steuntje in de rug. Juist omdat je zoon of dochter na de vakantie naar een andere school gaat, is de training een goede voorbereiding voor een geheel nieuwe en frisse start met leeftijdsgenoten.
De Happy Kids Brugklastraining is een individueel traject. Hierdoor kunnen we heel gericht aandacht besteden aan wat jouw kind nodig heeft om de overstap naar de brugklas makkelijker te maken.
Voor wie is de Happy Kids Brugklastraining?
Voor alle jongens en meisjes die na de komende zomervakantie naar de brugklas gaan en dit heel spannend vinden, hierover piekeren of zelfs van wakker liggen. Voor die kinderen die eigenlijk liever nog even in groep 8 zouden blijven omdat het zo lekker vertrouwt is op de basisschool. Voor jongens en meiden die nog wat steviger in hun schoenen mogen staan, op de basisschool moeite hebben met aansluiting bij klasgenoten of gepest worden.
Ook als je zoon of dochter al gestart is in de brugklas en nu merkt dat het meer moeite kost dan verwacht, kun je hem/haar aanmelden voor de training.
Werkwijze
In 5 sessies van 1 uur hebben we middels gesprek, spel, schrijf- en tekenopdrachten aandacht voor het omgaan met emoties, op een positieve manier leren kijken naar wie je bent en wat je kunt, ontspanning, opkomen voor jezelf, basisvaardigheden als houding, oogcontact en stemgebruik.
Data
Alle sessies worden in overleg gepland. Indien mogelijk 1 sessie vlak voor de start in de brugklas en nog 4 sessies tijdens het nieuwe schooljaar.
Inschrijving Happy Kids Brugklastraining
Inschrijving wordt altijd vooraf gegaan door een intakegesprek met ouder(s) en kind. Aanmelden voor een intakegesprek kan hier.
Liever eerst even kennismaken? Neem contact met mij op voor een geheel vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.
Kom eens kennismaken en
jullie hulpvraag bespreken
tijdens een intakegesprek
We werken samen aan het vertrouwen
tijdens 5 sessies van 1 uur individuele coaching
We ronden af met een oudergesprek
De brugklastraining is gebaseerd op de training ‘Plezier op school’, deze is ontwikkeld door de GGZ-groep Noord- en Midden-Limburg.